Hlavní obsah

O děti v pražské mateřské škole se starala namol opilá učitelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Případ namol opilé učitelky v mateřské školce řešili ve čtvrtek pražští policisté. Žena, která nadýchala téměř 3,5 promile, měla na starosti pětileté děti. Nyní ji čeká trestní stíhání.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Tísňová linka přijala oznámení v dopoledních hodinách z jedné pražské mateřské školky. Odtud volala ředitelka s tím, že jedna z kantorek je zjevně pod vlivem alkoholu.

Hlídka po příjezdu na místo dala 57leté učitelce dýchnout do přístroje na měření alkoholu. „Naměřená hodnota všechny přítomné šokovala, displej totiž ukázal hodnotu přibližující se ke třem a půl promile alkoholu v dechu. Učitelka navíc měla své pětileté žáčky na starost už od rána,“ uvedla mluvčí policie Iveta Martínková.

Policisté ji zadrželi a převezli na služebnu, kde si po vystřízlivění vyslechla podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což jí hrozí až tři roky za mřížemi a zákaz činnosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám