Hlavní obsah

Podnikatele z Brna donutili podepsat několikamiliónový dluh a poslali ho do exekuce

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Čtveřici vyděračů zadržela zásahová jednotka tento týden v Brně. Muži vyhrožovali 31letému podnikateli střelnou zbraní a přinutili ho podepsat notářský zápis zavazující k zaplacení několika miliónů korun. Následně ho prodali firmě specializující se na pohledávky, a tím se podnikatel dostal do exekuce.

BEZ KOMENTÁŘE: Vyděrače zadržela zásahová jednotkaVideo: Policie ČR

 
Článek

Detektivové protimafiánského útvaru pracovali na případu Argo od listopadu. Poškozený podnikatel v minulosti fungoval mezi skupinou vyděračů a jinou firmou jako zprostředkovatel při obchodech s kovovým šrotem.

„Při jednom z naplánovaných obchodů však obchodní společnost, zastoupená podezřelými, způsobila druhé straně škodu v řádech desítek miliónů korun. Podezřelí začali po jedenatřicetiletém podnikateli požadovat, aby věc s poškozeným subjektem vyřídil a jako záruku případného vymáhání škody ho donutili podepsat notářský zápis,“ informoval v pátek mluvčí útvaru Pavel Hanták.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Tento zápis pak vyděrači i přes snahu podnikatele o smírčí řešení předali jiné firmě zabývající se pohledávkami. Poškozený se tak zanedlouho ocitl v exekuci.

Jednatřicetiletý muž mezitím vše nahlásil na policii. Vyšetřování vyvrcholilo v pondělí, kdy byli v Brně zadrženi všichni čtyři muži ve věku od 38 do 45 let. Jde o dva Čechy a dva občany z bývalého SSSR. Cizinci jsou stíháni vazebně.

„V rámci provedených domovních prohlídek byly zajištěny listinné důkazy a jedna plynová pistole. Na případu detektivové ÚOOZ dále pracují a není vyloučeno, že počet obviněných se ještě rozšíří,“ uzavřel Hanták. Vyděračům hrozí až osm let za mřížemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám