Hlavní obsah

Lapený zloděj v Mikulově pokousal vedoucího obchodu

Právo, miv
Mikulov

Na ošetření do nemocnice musel vedoucí jednoho marketu v Mikulově na Břeclavsku. Na ruce jej pokousal zloděj, kterému bránil v útěku s kořistí. Agresivní poberta byl pod vlivem omamných látek.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Devětatřicetiletý muž zavítal na nákup ve středu navečer. Nakupovat sice přišel, platit ale nehodlal. Šest lahví likéru Baileys, set diodového osvětlení s adaptérem i dámskou dárkovou sadu totiž cpal za bundu a do kalhot.

V plánu měl s lupem zadarmo zmizet, u východu jej ale zastavil vedoucí a požadoval vrácení zboží. Se zlou se potázal. Lapka chtěl zmizet, a tak se u východu a na přilehlém parkovišti odehrála menší potyčka.

Lidé pomohli zloděje chytit

Zapojili se do ní i další lidé a pomohli zloděje zajistit. Na místo nejprve přijeli přivolaní strážníci Městské policie v Mikulově a poté i policisté z obvodního oddělení. Pak už měl vedoucí zase chvíli času i na sebe, aby sčítal následky potyčky.

Zloděj se mu totiž zakousl do předloktí ruky a způsobil mu krvácející ránu vyžadující ošetření u lékaře.

„V současné době zadržený výtečník pobývá v policejní cele. Jak se ukázalo, za majetkovou trestnou činnost byl již v minulosti potrestán,“ uvedla mluvčí břeclavské policie Kamila Haraštová.

Policisté provedli u agresora test na alkohol a drogy. Ten potvrdil přítomnost drog, což muž nakonec sám přiznal.

Reklama

Výběr článků

Načítám