Hlavní obsah

Německo obvinilo čtyři muže za 20 let starou vraždu v Česku. Pachatelé oběť zaživa upálili

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Erfurt

Ze spáchání společné vraždy dvacetiletého mladíka z roku 1994 obvinilo ve středu státní zastupitelství v německém Erfurtu čtveřici mužů. Brutální vražda se stala na území České republiky, oběť i obvinění však pocházejí z Německa. Muži se k činu částečně přiznali.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Obvinění, kteří jsou nyní ve věku 40 až 47 let, spolu s dalšími dvěma muži, kteří mezitím zemřeli, tehdy údajně odvlekli svou oběť do lesa v České republice, polili benzínem a zapálili. Ve vyšetřovací vazbě jsou od loňského října.

Mladého muže v roce 1994 nahlásila jako nezvěstného jeho matka. Pátrání však bylo později pozastaveno, podle vyšetřovatelů nic nenasvědčovalo tomu, že by se mladík stal obětí zločinu.

Motivem byly zřejmě obchodní spory

Čin se stal 14. září 1994. Loni se vyšetřování obnovilo na základě výpovědi jedné ženy na zemském kriminálním úřadě v Berlíně. Erfurtští kriminalisté podle výpovědí svědků identifikovali čtyři podezřelé.

Motivem k vraždě mohly být obchodní spory. Podle vyšetřování chtěli obvinění muži dát svému společníkovi za vyučenou, protože prý marnotratně nakládal s penězi společné firmy.

Reklama

Výběr článků

Načítám