Hlavní obsah

Řidič bez papírů chtěl hlídce ujet přes koleje. Zaklínil se a auto smetl vlak

Novinky, ok, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nymburk
Aktualizováno

Místní známou firmu pronásledovali v noci na pátek policisté v Lysé nad Labem na Nymbursku. Řidič bez řidičského průkazu chtěl hlídce ujet přes koleje. Auto se ovšem zaklínilo a posádka stačila jen na poslední chvíli utéct před vlakem.

BEZ KOMENTÁŘE: Řidič ujíždějící před policií uvízl s autem na kolejích, kde do něj narazil vlakVideo: Novinky

 
Článek

Muži zákona chtěli auto zastavit v 1.19, protože měli podezření, že za volantem sedí 29letý muž, který nemá řidičské oprávnění. Auto sledovali bez výzev k zastavení, když řidič zřejmě začal zmatkovat a sjel ze silnice do pole.

Ujíždějící řidič si nejspíš myslel, že železniční koleje přejede, auto na nich ale uvízlo. Posádka stačila vystoupit těsně před nákladním vlakem.

„Dechová zkouška řidiče byla negativní, test na drogy byl ale pozitivní. Jakou drogu požil, se zjistí až z odebrané krve. Případem se bude zabývat správní orgán, který uloží sankci za řízení pod vlivem drog, jelikož zde se dá uložit vyšší pokuta než v případě řízení bez řidičského průkazu,“ vysvětlila Novinkám mluvčí policie Petra Potočná.

Dále dodala, že může dojít ještě k překvalifikování na trestný čin.

Na lokomotivě vznikla škoda 500 tisíc korun, které budou České dráhy požadovat po řidiči. Auto, které nemělo platnou technickou kontrolu, z kolejí vyprostili až přivolaní hasiči.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám