Hlavní obsah

Zloděj prorážel výlohy v Ostravě kameny a cihlami

– Ostrava
Právo, hon

Rychlou, ale poněkud nešetrnou metodu vloupání volil zloděj, který během několika měsíců vykradl řadu provozoven v Ostravě. Do objektů se vkrádal poté, co pomocí kamenů, cihel nebo tvárnic prorazil skleněné dveře nebo prosklené výlohy. Policie mu zatím prokázala celkem 11 takových vloupání se škodou za zhruba 170 tisíc korun, informovala mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

BEZ KOMENTÁŘE: Zloděj v akciVideo: Policie ČR

 
Článek

„Zajištěny a vyhodnoceny byly i obrazové záznamy z některých míst činů, přičemž důkazy pak směřovaly k 42letému muži,“ řekla mluvčí.

Zloděj dokonce kradl i v době vánočních svátků a na Silvestra. „Napadeny byly různé provozovny, například trafiky, restaurace a různé prodejny v Ostravě-Porubě, Martinově či Zábřehu. Dvakrát měl muž vniknout do stejné prodejny,“ sdělila mluvčí.

Policejní komisař podal návrh na vzetí obviněného do vazby, soud této žádosti vyhověl. „Muži hrozí trest odnětí svobody až na pět. V minulosti byl pro přečin krádeže odsouzen, přičemž trest odnětí svobody vykonal v dubnu 2013. V prosinci uplynulého roku byl navíc opět odsouzen mimo jiné pro přečin krádeže k trestu obecně prospěšných prací,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám