Hlavní obsah

Cizinci nabídli mladíkovi toaletu a pak ho okradli a znásilnili

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sokolov

Různé sexuální praktiky musel v sobotu nad ránem pod pohrůžkou násilí a použití zbraně strpět po dobu několika desítek minut 20letý mladík v Sokolově. Nejdříve mu dva cizinci nabídli, že může u nich doma vykonat potřebu. Jakmile byl mladík s hygienou hotov, okradli ho, a navíc ještě sexuálně zneužili. Policie jednoho z podezřelých zadržela.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání 33letého cizince jako obviněného ze spáchání zvlášť závažných zločinů znásilnění a loupeže, kterých se měl dopustit společně s dalším mužem,“ uvedla ve středu mluvčí karlovarské krajské policie Kateřina Krejčí, podle které došlo k zločinu poté, co poškozený dvacetiletý mladík využil nabídky obviněného k vykonání hygienických potřeb u něj v bytě.

„Následně, když poškozený vykonal tyto potřeby, tak k němu měli muži přistoupit a začít ho nutit k různým sexuálním praktikám pod pohrůžkou násilí a s použitím zbraně,“ konstatovala mluvčí policie.

„Při svlékání mu prohledali jeho oblečení a odcizili mu menší finanční hotovost. To vše mělo trvat několik desítek minut,“ poznamenala Krejčí. „Poté mu obviněný nakázal uklidit místnost a odešel do vedlejšího pokoje. Toho mladík využil a z bytu utekl. Jeho cesta směřovala na obvodní oddělení, kde celou věc nahlásil,“ pokračovala mluvčí.

Policisté pak vyrazili u bytu dveře a s pomocí služebního psa jednoho cizince zadrželi. Druhý muž, o kterém poškozený vypovídal, na místě nebyl.

„Obviněný byl po zadržení umístěn do policejní cely,“ uvedla Krejčí s tím, že soudce akceptoval uvalení vazby. „V případě prokázání viny mu tak hrozí až desetiletý trest odnětí svobody,“ uzavřela Krejčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám