Hlavní obsah

Řidiči dostávají pokuty za díry v silnicích

Právo, ner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubice

Víc než překvapen byl řidič, který si na výtlucích, připomínajících spíš měsíční krátery, na silnici mezi Borkem a Býští na Pardubicku prorazil v pondělí obě pravé pneumatiky. Neprozřetelně si na svou smůlu postěžoval. Dvojnásobnou chybou řidiče bylo, že si postěžoval policii.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Na místo byli přivolaní nehodáři, kteří věc vyřešili uložením blokové pokuty řidiči. Na tomto úseku jsou totiž umístěny dopravní značky, které na nerovnosti na vozovce upozorňují. Ty mu kolegové ukázali, pak bylo zbytečné tvrdit, že rychlost jízdy byla stavu a povaze vozovky přizpůsobena,“ řekla Právu mluvčí pardubické policie Eva Maturová.

„Proti pokutě by se řidič mohl celkem úspěšně bránit, ale pokud by chtěl na Správě a údržbě silnic vysoudit náhradu škody. Byl by to ale běh na dlouhou trať s nejistým výsledkem. Palmáre pro právního zástupce by bylo několikrát vyšší než cena dvou pneumatik,“ řekl Právu právník Julek Jeremiáš.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Pokud by značka upozorňující na výtluky v místě nebyla, může se řidič s náhradou škody obrátit na vlastníka komunikace. Tím je většinou Ředitelství silnic a dálnic, kraj nebo obec. Ti by se jeho škodou měli zabývat a případně škodu nahradit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám