Hlavní obsah

Na dálnici D5 zadrželi pašeráka cigaret, do 48 hodin byl odsouzen

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Dva dny po zadržení už znal trest sedmatřicetiletý Slovák, který se přes Českou republiku snažil propašovat do Velké Británie desítky tisíc cigaret. Celníci ho i s kontrabandem zatkli minulý týden v linkovém autobusu, který mířil ze Slovenska na britské ostrovy. Za 48 hodin ho tachovský soud potrestal roční podmínkou a vyhoštěním.

Foto: Celní správa

Slovák pašoval cigarety v kufru a sportovních taškách.

Článek

„Autobus kontrolovala hlídka mobilního dohledu na dálnici D5 ve směru do Německa. Kufr a dvě sportovní tašky uložené v prostoru pro zavazadla vytipoval ke kontrole pes cvičený na vyhledávání tabáku,“ uvedla mluvčí plzeňských celníků Jitka Blahutová.

V zavazadlech měl cizinec 50 tisíc cigaret vyrobených v Bělorusku a bez patřičného kolku.

„Daňový únik jsme vyčíslili na 120 tisíc korun. Cizinec se tím dopustil přečinu porušení předpisů o nálepkách a jiných předmětech k označení zboží a skončil v cele předběžného zadržení,“ doplnila Blahutová.

Podle ní si mohou cestující ze třetích zemí při vstupu na území Evropské unie dovézt pouze 200 kusů cigaret. „V rámci členských zemí EU je dovoleno přepravovat pro osobní potřebu 800 kusů cigaret vyrobených na území EU,“ uzavřela Blahutová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám