Hlavní obsah

Vlaky usmrtily muže na Vsetínsku a Olomoucku

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva muži přišli o život po srážkách s vlakem v sobotu večer a v neděli ráno. První případ se stal u Vsetína, druhý na Olomoucku a v obou k nehodám došlo na trati mimo železniční stanice. Právu to v neděli řekl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Ilustrační foto

Článek

V sobotu večer srazil u Vsetína expresní rychlík ze Žiliny muže ročník 1959. Tragická událost se stala krátce po 19. hodině. „Expres, jedoucí ze Žiliny do Prahy, srazil muže mezi Vsetínem a Jablůnkou, a to na místě veřejnosti nepřístupném“ uvedl mluvčí.

Nehoda omezila provoz na dvojkolejné trati od slovenských hranic k Valašskému Meziříčí. Provoz byl v místě nehody sveden na jednu kolej a vlaky nabíraly zpoždění. „K úplnému obnovení provozu došlo před 22:30 hodin,“ konstatoval Drápal.

K druhé nehodě došlo v neděli krátce před půl sedmou ráno na trati mezi Bohuňovicemi a Šternberkem. Osobní vlak jedoucí z Olomouce do Šumperka tu srazil muže, narozeného v roce 1996. Podle policejní mluvčí Marie Štrbákové pocházel mladík z vesnice v okolí Šternberka.

„I v tomto případě došlo ke srážce na širé trati,“ poznamenal mluvčí. Provoz na trati, který musel být dočasně přerušen, byl podle něj plně obnoven v 8:50 hodin.

„Až další šetření by mělo odpovědět na otázku, zda si muži přes koleje zkracovali cestu, nebo se jednalo o sebevraždu,“ dodal Drápal. Zatímco na expresu u Vsetína nevznikla žádné hmotná škoda, na osobním vlaku na Olomoucku byla vyčíslena na deset tisíc korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám