Hlavní obsah

Policisté chytili zloděje gentlemana, který obral seniorku o více než půl miliónu

Praha

Policisté dopadli koncem týdne ve Špindlerově Mlýně muže, který v prosinci nabídl odvoz jedenaosmdesátileté stařence. Když ale seniorka vystoupila, muž odjel i se síťovkou, ve které žena měla spolu s nákupem i zhruba šest set tisíc korun, jež před tím vybrala v bance. Zloději teď hrozí až osm let vězení. V sobotu o tom informoval policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Muž nabídl začátkem prosince loňského roku důchodkyni, která čekala na lavičce u metra Strašnická, že jí odveze s nákupem domů. „Žena tuto nabídku přijala a k dobrodinci do auta nastoupila,” uvedl tehdy mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Když dojeli na místo, muž ženě pomohl z vozu a následně nastoupil a odjel i s taškou, která zůstala na zadním sedadle.

Muž byl pětkrát trestaný

Policie prostřednictvím médií požádala veřejnost koncem prosince o pomoc při pátrání po galantním zloději. [celá zpráva]

Díky okamžitým informacím od lidí, detektivové muže vystopovali a zatkli. Při zadržení se policistům podařilo zajistit přes 300 tisíc korun z odcizených peněz.

Foto: Policie ČR

Hledaný muž na záběrech průmyslové kamery

Pětkrát trestný muž si už vyslechl obvinění z krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Z vyšetřování vyplynulo, že si zloděj nabyté peníze náležitě užíval. Pochutnával si v řadě luxusních restaurací a nebylo výjimkou, že na personál a hosty restaurací při nezřízeném hodování mával balíčky pětitisícových bankovek.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám