Hlavní obsah

Policisté rozbili gang balkánských kapsářů. V Praze ukradli věci za milión

– Praha

Při vyšetřování šesti na sobě nezávislých případů odhalili kriminalisté dobře organizovanou skupinu chorvatsky mluvících kapsářů. Okradeným lidem v centru Prahy způsobili škodu přes jeden milión korun. Dva z pěti členů gangu byli zatčeni.

BEZ KOMENTÁŘE: Kamerový systém zachytil členy gangu při krádežíchVideo: Policie ČR

 
Článek

„Ve třech případech využili přeplněného výtahu na pražském Hlavním nádraží, kde dva poškozené okradli a u jednoho se o to pokusili,“ uvedla mluvčí policie Iveta Martínková.

Při své další akci si skupina nejdříve vytipovala muže, který si ze směnárny odnášel v batohu téměř 450 tisíc korun. Poškozeného pronásledovali několika ulicemi.

„Ve vhodnou chvíli pak odvedli pozornost poškozeného tím, že do něj jeden z nich úmyslně vrazil, čehož využil další, který muže okradl. Další dva se pak svými těly snažili znemožnit výhled případným nežádoucím svědkům,“ popsala mluvčí.

Ukradli i kufry

Při další kapesní krádeži odcizili nejen osobní věci, ale také klíče od hotelového pokoje okradené. Ženě dovolenou znepříjemnili ještě víc, když jí z pokoje ukradli kufry, notebook a sadu profesionálních fotoaparátů za více než 600 tisíc korun.

BEZ KOMENTÁŘE: Kriminalisté zadrželi kapsáře, kteří páchali trestnou činnost Video: Policie ČR

Kriminalistům se díky kamerovým záznamům a znalostem služebního obvodu podařilo podezřelé vytipovat. „Pak už netrvalo dlouho a dva z nich, konkrétně ženu (18) a mladíka (15), přímo po spáchání další krádeže v centru Prahy zadrželi,“ uvedla mluvčí.

Detektivové také provedli domovní prohlídky v hotelových pokojích, kde byli oba obvinění ubytovaní.

„Při těch nalezli několik mobilních telefonů, fotoaparátů, notebooků, další výpočetní techniku a také cestovní kufry,“ uvedla mluvčí.

Foto: Policie ČR

Policie pátrá po třech dívkách. Zleva: Seferović Aida, Osmanovicć Mina, Popović Ivana

Policie ještě pátrá po třech dívkách ve věku od 17 do 22 let a patnáctiletém chlapci. Členové gangu jsou občany Chorvatska a Bosny a Hercegoviny. Byli obviněni z trestného činu krádeže a v případě odsouzení jim hrozí až osmileté vězení.

Policisté žádají další poškozené, aby se ozvali na tísňovou linku 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám