Hlavní obsah

Podezíral partnerku z nevěry, tak ji shodil z druhého patra

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Žena, která se chtěla rozejít s druhem, s nímž má tři děti, skončila s dvojnásobně přeraženou čelistí. A může hovořit o štěstí, protože ji žárlivý přítel shodil dírou v podlaze v druhém patře opuštěné budovy pivovaru ve Vysokém Mýtě na Orlickoústecku. Za to byl dvaatřicetiletý Róbert Horváth obviněn z pokusu o vraždu a od pondělí řeší jeho případ Krajský soud v Hradci Králové.

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

Obžalovaný Róbert Horváth u hradeckého soudu.

Článek

K činu, který jen shodou okolností neskončil tragicky, došlo loni 2. března. „Po předchozích slovních konfliktech a předchozím uvážení, v úmyslu usmrtit, vylákal poškozenou, pod smyšlenou záminkou opatření televize, do bývalého pivovaru. Tam poškozenou zavedl do druhého patra k místu s chybějící částí podlahy pod bývalou násypkou, obejmul ji rukama kolem pasu a se slovy ‘Chtěla bys spadnout?‘ poškozenou strčil do místa s chybějící částí podlahy, kudy propadla do suterénu budovy, do hloubky 7,35 metru na hromadu betonové sutě, cihel a prken,“ přednesl v úvodu hlavního líčení státní zástupce Milan Vacek.

Obžalovaný se před soudem rozhodl vypovídat, skutek nepopíral, nesouhlasil však s tvrzením, že svou o dva roky starší družku zamýšlel zabít. „Sháněli jsme televizor, ale nikdo nám ho nechtěl prodat. Viděl jsem televizor v suterénu bývalého pivovaru, kde spali bezdomovci,“ zdůraznil obviněný soudu, aby dokázal, že družku nikam nelákal pod smyšlenou záminkou. Objekt pivovaru prý důvěrně znal.

Poškozená si přivolala záchranku

„Chodil jsem tam na železo, tak jsem věděl, že tam televizor je. Šli jsme nahoru, protože jsem tam viděl traverzu. Tak jsem chtěl vydělat nějaký peníze pro děcka,“ snažil se vysvětlit, proč šli se ženou nahoru do druhého patra budovy.

Šel jsem pak na sídliště, čekal hodinu a pak jsem na sebe zavolal policii.
obžalovaný

„Myslel jsem si, že mi nebyla věrná. Tak jsem se jí zeptal, jestli nechce skočit, a ona řekla, že jí to je jedno. Já jsem ji objal a hodil dolů do toho otvoru,“ přiznal. Jaká tam byla hloubka, prý nevěděl, ale nepočítal, že může zemřít. Čekal prý jen, že bude mít něco zlomeného.

„Chytil mě kolem pasu a zeptal se, jestli bych tam chtěla spadnout. Zeptala jsem se, proč mě tam chce hodit, a on mě tam hodil,“ řekla poškozená u soudu a popřela, že by partnerovi byla nevěrná.

Když po dopadu začala křičet, běžel za ní. Nakonec se jí podařilo utéct a přivolat si záchranku. S oděrkami, zhmožděninami a zejména nadvakrát zlomenou čelistí skončila na devět dní v nemocnici.

„Šel jsem pak na sídliště, čekal hodinu a pak jsem na sebe zavolal policii. Nechtěl jsem to zhoršovat. Věděl jsem, že mne hledají,“ uzavřel svou výpověď Horváth.

Za pokus o vraždu mu hrozí 12 až 20 let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám