Hlavní obsah

Auto po nehodě lehlo popelem, ve vraku zemřeli dva lidé

Právo, ner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubice

Tragickou nehodu vyšetřují od nedělního večera policisté na Pardubicku. Auto ve vysoké rychlosti narazilo u obce Stéblová do mostu a začalo hořet. Uvnitř vraku pak hasiči našli dva mrtvé lidi.

Foto: HZS Pardubického kraje

Tragickou nehodu nepřežili dva lidé.

Článek

„Na silnici z Hradce Králové do Pardubic narazilo pravděpodobně ve vysoké rychlosti vozidlo do zábradlí mostku a začalo hořet,“ sdělila Právu mluvčí hasičů Pardubického kraje Vendula Horáková.

Marná byla snaha hasičů vyprostit z auta, ze kterého šlehaly několikametrové plameny, řidiče. „Hasiči se ihned po příjezdu na místo snažili vyprostit z hořícího vozu jednu osobu. Ta ale na místě zemřela. Hasiči nevěděli, zda ve voze či pod vozem zůstala druhá osoba. Automobil hasiči vyprostili zpod mostu a nalezli ve voze druhou osobu, která náraz vozidla s následným požárem také nepřežila,“ potvrdila mluvčí.

Foto: HZS Pardubického kraje

Tragickou nehodu nepřežili dva lidé

Pro hasiče byla tato nehoda neobvykle otřesná. „Hořela tam i hliníková kola na voze. K jejich likvidaci hasiči použili prášek. Pokud by hasiči zvolili k hašení elektronových kol vodu, požár by nikdy neuhasili – dochází totiž k odstřikování vody, k tzv. pyrolýze vody, tedy jejímu rozkladu na plynný kyslík a vodík a následně k jejich silné exotermní reakci –, mohlo by tedy dojít navíc k výbuchu,“ vysvětlila Horáková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám