Hlavní obsah

Bránil jsem se, vysvětluje obžalovaný útok na ženu 45 ranami nožem

Právo, Aleš Honus
Ostrava

I zkušeným policistům tuhla krev v žilách při vyšetřování brutální vraždy, která se odehrála loni v poslední květnový den ve Frýdku-Místku. Pětadvacetiletý Patrik Cigoš podle obžaloby v jednom z bytů bezdůvodně v opilosti ubodal svou o šest let starší bývalou kolegyni z práce. Lékaři na těle napočítali 45 bodných a řezných ran. Cigoš stanul ve středu před soudem a tvrdil, že si na útok nepamatuje.

Foto: Aleš Honus, Právo

Patrik Cigoš z Bohumína se zodpovídá z brutálního a bezdůvodného ubodání své kamarádky.

Článek

Při zahájení hlavního líčení muž odmítl vypovídat. „Přemýšlel jsem o tom ve vazbě a myslím si, že už jsem všechno řekl na policii,“ konstatoval Cigoš. Soudkyně pak přečetla jeho výpověď z přípravného řízení, ve které se k vraždě přiznal, ovšem téměř na nic si stejně jako většina pachatelů podobně brutálních útoků nepamatuje.

S obětí se Patrik Cigoš znal několik let, v minulosti spolu pracovali v průmyslové zóně v Ostravě-Hrabové a navíc se kamarádil s jejím přítelem. V poslední květnový den minulého roku spolu s dalšími kamarády popíjeli v restauracích a nakonec skončili v bytě ženy. „Neměl jsem kde přespat, a tak se nabídla, že můžu u ní,“ vypověděl muž.

Je mi to líto, byla to kamarádka, měl jsem ji rád.
obžalovaný

Když pak spolu zůstali o samotě, strhla se pod vlivem alkoholu divoká hádka. „Stěžovala si, že má problémy s přítelem, tak jsem jí upřímně řekl, co si myslím o ženských. Byla to prostě taková normální opilecká hádka. Najednou jsem viděl, že má v ruce nůž, který jsem jí vytrhl. Pak si ještě vzpomínám, že jsem ji jednou bodl do krku. Od té chvíle mám okno a jenom vím, že jsem viděl její tělo ležet na zemi a volal jsem policii,“ řekl muž do protokolu.

Vraždil několika noži

Útok přitom musel trvat velmi dlouhou dobu. Asi polovina bodných a řezných ran mířila do hlavy a krku, zbytek do horní poloviny těla. „Obžalovaný útok vykonal pomoci několika kuchyňských nožů, pro které si postupně během útoku docházel do vedlejší místnosti,“ popsala chladnokrevnost pachatele státní zástupkyně.

Vrah přitom při výslechu u policie trval na tom, že šlo svým způsobem o obranu. „Cítil jsem se ohrožen. Kdybych nebyl opilý, tak jsem jí ten nůž vytrhl a odhodil,“ řekl Cigoš. „Teď je mi to líto, byla to kamarádka, měl jsem ji rád,“ dodal.

Hlavní líčení bude pokračovat do konce týdne výslechy soudních znalců a celé řady svědků. Zatím není jasné, kdy bude vyhlášen rozsudek. Obžalovanému vzhledem k zvlášť surovému útoku hrozí až výjimečný trest.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám