Hlavní obsah

Hledají se svědci nehody na D1, při které zemřelo batole

– Hořice
Novinky, pch

Kriminalisté hledají svědky dopravní nehody, která se stala v pondělí 12. ledna večer na dálnici D1 na 75. kilometru ve směru na Prahu. Zejména jde o svědectví řidičů, kteří místem projížděli ještě před tragickou nehodou a všimli si odstaveného osobního vozidla, řekla krajská policejní mluvčí Dana Čírtková.

Foto: Novinky.cz s použitím Mapy.cz

Článek

Nehoda se odehrála necelý kilometr před exitem Hořice. Kaskádu dramatických událostí zahájil podle zpřesněného popisu defekt pneumatiky osobního auta Nissan Sunny.

„Kriminalisté hledají svědky události, kteří by mohli popsat situaci na místě. Zejména jde o svědectví řidičů, kteří místem po dálnici D1 na Prahu projížděli ještě před tragickou nehodou a všimli si odstaveného osobního vozidla,“ uvedla mluvčí.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Pro vyšetřovatele jsou důležité všechny poznatky řidičů, které se týkají pohybu osobního vozidla v čase před nehodou, zejména doba jeho stání v jízdním pruhu pro pomalá auta, případně další okolnosti. Informace je možné sdělit buď na lince tísňového volání (158), případně přímo pelhřimovským kriminalistům (974 274 330).

Mladík narazil do kolony

Nissan s třemi dospělými lidmi a 15měsíčním dítětem zastavil ve stoupajícím jízdním pruhu. Tam do něj v 18.30 zezadu narazila nákladní souprava s německou registrací. Nissan byl po kolizi odmrštěn na pravá krajová svodidla, od nichž se auto odrazilo částečně do pravého jízdního pruhu, kde jeho levou přední část nabrala další projíždějící nákladní souprava. [celá zpráva]

Tragédie pak měla ještě pokračování: první z nákladních souprav skončila ve středových svodidlech a nehoda tak dálnici v uvedeném směru uzavřela. Kolona nákladních aut se po 20. hodině u exitu Koberovice (81. km) stala osudnou pro 23letého řidiče vozu IVECO z Maďarska, který narazil do posledního ze stojících kamiónů. Mladý muž byl na místě mrtev, z vraku kabiny ho museli vystříhat hasiči. Provoz na D1 byl pak plně obnoven až dvě hodiny po půlnoci.

Reklama

Výběr článků

Načítám