Hlavní obsah

Američana, který ležel deset hodin zraněný u Vltavy, zřejmě někdo napadl

Novinky, Ondřej Kořínek
Praha

Případem novoročního pádu mladého Američana do Vltavy se zabývají pražští kriminalisté. Obrátili se na média, aby jim pomohla najít svědka, který odevzdal cizincovy doklady. Policisté nevylučují, že mladého muže před jeho nalezením někdo napadl. Sám mladík je v umělém spánku, a okolnosti incidentu tak přiblížit nemůže.

BEZ KOMENTÁŘE: Kamera zachytila svědka v metruVideo: Policie ČR

 
Článek

„Detektivové v souvislosti s pádem opilého cizince z mostu do řeky Vltavy prověřují různé varianty. Nevylučují ani skutečnosti, že do řeky spadl sám nebo že pádu mohl předcházet nějaký incident či dokonce fyzické napadení,“ informovala mluvčí policie Jana Rösslerová s tím, že detektivové vyšetřují případ pro podezření ze spáchání trestného činu těžké ublížení na zdraví.

Cizince policisté dosud nemohli vyslechnout, protože měl několik vážných poranění a leží v nemocnici v umělém spánku.

Jeho doklady odevzdal 1. ledna odpoledne na místním oddělení Libeň asi padesátiletý muž. Nálezce nejprve na policisty zazvonil, pak ale hodil doklady do schránky na budově. Kriminalisté žádají muže, aby se jim ozval přes linku 158 a řekl jim, kde doklady našel. Mohl by tak pomoci k objasnění případu.

Foto: Policie ČR

Jeho podobu zachytila kamera ve stanici metra Florenc a policie ji v pátek zveřejnila.

Šestadvacetiletý cizinec oslavoval Silvestra se svými kamarády, po půlnoci se od nich oddělil a zamířil do Holešovic. V okolí Hlávkova mostu ovšem z dosud nejasných příčin spadl do Vltavy, ze které se mu podařilo dostat na mělký břeh u tržnice na Bubenském nábřeží.

Jenomže v nepřístupném terénu si ho nikdo nevšiml a on tam v teplotě kolem nuly strávil asi deset hodin. Američanovi se dostalo pomoci od hasičů až kolem jedenácté hodiny dopoledne. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám