Hlavní obsah

Při rvačce v ostravské herně bylo zraněno osm lidí

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Rvačku v jedné z heren v Ostravě-Bělském Lese, při které bylo zraněno asi osm lidí, vyšetřuje ostravská policie. Podle jedné z verzí skupina několika desítek Romů napadla členy ochranky. Proč k tomu došlo, se zatím neví.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Ošetřili jsme tři lidi ve věku 24, 25 a 43 let. Šlo o tržná poranění hlavy krvavého charakteru, která jsme vyhodnotili jako lehká až středně těžká. Po ošetření jsme pacienty předali na úrazovou ambulanci Městské nemocnice Ostrava,“ uvedl mluvčí moravskoslezské záchranky Lukáš Humpl.

Členové ochranky byli v nemocnici ošetřeni, nikdo z nich nemusel být hospitalizován.

Podle policie incident začal jako drobný konflikt mezi dvěma lidmi, který měl vygradovat fyzickým útokem před hernou. Následně se tam začali sjíždět další Romové, kteří se k rvačce přidávali.

Předák uspořádá tiskovou konferenci

„V současnosti disponujeme informacemi o osmi zraněných. Policisté omezili na osobní svobodě čtyři osoby, zajistili věci důležité pro trestní řízení. Bylo provedeno ohledání místa činu, zajištěny stopy. Kriminalisté realizují výslechy zúčastněných a svědků. Jakékoli informace osob, které dosud nekomunikovaly s policií a mohou k věci uvést další fakta, přijmeme na lince 158,“ uvedla mluvčí policie Gabriela Holčáková.

Herna se k události odmítá vyjadřovat. „Pan vedoucí nebude žádné informace poskytovat, protože incident vyšetřuje policie,“ řekla Právu zaměstnankyně společnosti, která hernu provozuje.

Hovořit nechce ani předák ostravských olašských Romů Josef Stojka. „Nebyl jsem u toho a teprve zjišťuji, co se stalo. Až se případ vyšetří, možná uspořádáme tiskovou konferenci,“ řekl Stojka.

Reklama

Výběr článků

Načítám