Hlavní obsah

Silniční pirát z Karlova náměstí: Řídím už od dvanácti a umím to dobře

Novinky, bad
Praha

Soudní proces s Martinem Ondrouchem, kterého loni naháněla policie centrem Prahy, pokračoval v úterý výslechem soudních znalců. Podle soudního psychiatra Petra Kubeje netrpí Ondrouch žádnou duševní poruchou, nicméně je přesvědčen, že je schopným řidičem a i přes jeho divokou jízdu Prahou by se nikomu nic nestalo.

Foto: Marek Bádal, Novinky

Martin Ondrouch skrýval u soudu tvář.

Článek

„Ale pane doktore, já řídím od dvanácti let a umím to dobře,“ řekl Kubejovi s jistým sebeuspokojením Ondrouch, když se ho psychiatr zeptal na projednávaný skutek.

Kubej také uvedl, že Ondrouch má dlouhodobě pokřivený hodnotový systém. „Vnitřně nepřijímá skutečnost, že mohl někoho usmrtit,“ uzavřel Kubej. Psychiatr se také vyjádřil k Ondrouchově vztahu k návykovým látkám. Závislý na nich prý není, v jeho případě se jedná spíše o škodlivé užívání. Ondrouch měl po zadržení pozitivní test moči na amfetamin.

Zadržení řidiče na Karlově náměstíVideo: Novinky

Úterní jednání soudu výslechem znalců skončilo, soudkyně Eva Brázdilová předpokládá, že by rozsudek mohl padnout už ve středu.

Nejel jsem 150, hájí se

Ondrouchovi hrozí u Městského soudu v Praze osm až patnáct let vězení za pokus o obecné ohrožení. Šestadvacetiletý řidič z Kostelce na Hané ujížděl loni v únoru ulicemi Prahy před policií, která ho chtěla zastavit kvůli kradeným SPZ, jež měl na svém autě.

Ondrouch zastavil až nárazem do policejního auta na Karlově náměstí, přičemž zranil sebe a dva policisty v autě. Podle obžaloby se hnal Prahou až stopadesátikilometrovou rychlostí. Ondrouch se hájí tím, že tak rychle nejel.

Srážka policistů s ujíždějícím autem na Karlově náměstíVideo: Policie ČR

„Celá ta situace mě opravdu upřímně mrzí. Jel jsem rychle, ale ta rychlost, co mi kladete za vinu, je strašně vysoká. Prahu neznám, ale tak rychle jsem nejel,“ řekl v pondělí u soudu Ondrouch a současně uvedl, že mohl jet asi 80 km/h.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám