Hlavní obsah

Vraha z Kroměřížska vyhnal z místnosti až zápach rozkládajících se těl

– Kroměříž • Aktualizováno
Právo, Aleš Fuksa

Brutální vraždou bratra a přirozenou smrtí své matky skončily vánoční svátky pro pětatřicetiletého, šestkrát soudně trestaného muže z Bystřice pod Hostýnem na Kroměřížsku. Mladší ze sourozenecké dvojice zavraždil, zřejmě v opilosti, svého bratra několika údery sekerou a židlí do hlavy. Obviněný muž se k činu bezprostředně po zadržení doznal. Za vraždu o rok staršího bratra mu hrozí až dvacetiletý trest.

BEZ KOMENTÁŘE: Záběry policistů z místa činuVideo: Policie ČR

 
Článek

„Motivem vraždy byla zřejmě předchozí hádka v alkoholovém opojení. Vrah poté svou oběť zastlal do peřin a šel spát. Místnost užíval jako ložnici nadále i přesto, že zde po několika dnech po vraždě zemřela přirozenou smrtí devětapadesátiletá matka oběti i vraha,“ uvedl mluvčí krajské policie Pavel Stránský.

Mrtvolu matky nechal obviněný muž ležet na zemi a v pokoji spával dál. „Z pokoje ho po mnoha dnech vyhnal až zápach rozkládajících se těl,“ podotkl mluvčí.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Policii přivedli na stopu sousedé, kteří upozornili na to, že matka ani starší syn delší čas nevycházejí z domu.

Policie se původně domnívala, že za smrtí obou lidí stojí pětatřicetiletý muž, soudní lékař však potvrdil, že žena nezemřela násilnou smrtí.

Ve Zlínském kraji tak nyní policisté vyšetřují první vraždu. Za loňský rok evidují v kraji dvě dokonané vraždy a dalších pět pokusů o vraždu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám