Hlavní obsah

Ženu ubil násadou, kumpán se ji pokusil zneužít. Dostali až 14 let vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Krajský v soud v Praze v pondělí uložil 14 let vězení Miloši Kórovi, který podle obžaloby loni ubil násadou od vidlí ženu v drážním domku ve Velimi na Kolínsku. Jeho komplic Pavol Temník dostal čtyři roky za to, že pomáhal vraždu zahladit, neposkytl první pomoc a oběť se pokusil zneužít. Rozsudek není pravomocný.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Obžalovaný Miloš Kóra přichází k soudu.

Článek

Tělo sedmatřicetileté ženy z Poděbrad bylo nalezeno ve volně přístupném drážním domku loni 6. dubna. Žena byla naposledy spatřena o dva měsíce dříve.

Šestačtyřicetiletý Kóra podle obžaloby nabídl poškozené na kolínském nádraží  ubytování v drážním domku v nedaleké Velimi, kde spolu později měli pohlavní styk. Ubytování na stejném místě nabídl i svému o tři roky staršímu kamarádu Temníkovi.

Foto: Policie ČR

Nádražní domek, ve kterém byla žena zavražděna.

Kóra se později podle spisu s ženou pohádal kvůli nákupu alkoholu a nejméně dvakrát ji udeřil násadou velkou silou do hlavy.

Poškozená začala krvácet a zemřela kvůli poškození mozku. Temník pak Kórovi pomohl s přemístěním těla uvnitř drážního domku a podle rozsudku se postaral o spálení zakrvácených šatů oběti. Ženě také nepřivolal pomoc a pokusil se ji znásilnit v době, kdy už byla mrtvá.

Důvod hádky nebyl prokázán

Soud se s obžalobou v podstatě ztotožnil a vina obžalovaných se podle něj u hlavního líčení prokázala. Podle předsedkyně trestního senátu Alexandry Chrdleové se však nepodařilo prokázat, co bylo důvodem hádky, která vyústila ve vraždu. „To nám nikdo neřekl,” podotkla Chrdleová.

Oba muži se k činu přiznali. Jejich advokáti ale požadovali mírnější tresty, protože podle nich nešlo o úmyslné jednání. Vraždu chtěli překvalifikovat na ublížení na zdraví s následkem smrti.

„Obhajobou navrhovaná kvalifikace nepřicházela v úvahu,” zdůraznila Chrdleová. Kórovi hrozilo až 18 let a Temníkovi až deset let vězení.

Údajný vrah se proti rozsudku na místě odvolal, a tak bude případ projednávat pražský vrchní soud. Státní zástupce a druhý obžalovaný si ponechali lhůtu pro případné odvolání.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám