Hlavní obsah

V ukradeném sporťáku se řítil Prahou, prorazil pneumatiky i zátaras

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Smůla doprovázela zloděje, který ujížděl pražským policistům v ukradeném Mitsubishi Eclipse. Když utíkal z odstaveného auta, spadl do potoka, kde se ještě snažil na poslední chvíli skrýt. To mu ovšem nevyšlo a skončil na policejní služebně.

BEZ KOMENTÁŘE: Policisté pronásledovali ukradené Mitsubishi EclipseVideo: Policie ČR

 
Článek

Honička se v hlavním městě odehrála už o Vánocích, mluvčí policie Jan Daněk o ní informoval ve čtvrtek. Hlídka si mitsubishi všimla v Sokolovské ulici a v databázi zjistila, že je kradené.

„Muž ujížděl asi půl kilometru, ale během toho najel na chodník, prorazil dvě pneumatiky, projel policejní zátaras, až dostal v jedné ulici smyk. Z auta postaveného napříč ulicí pak začal utíkat,“ informoval Novinky Daněk.

Policisté vyběhli za ním. Podezřelý zamířil do parku a k ulici Podvinný mlýn, kde se ztratil z dohledu. Netrvalo ale dlouho a byl nalezen v potoce Rokytka, kde se snažil skrýt ve vodě. „Muž zřejmě při útěku špatně šlápl a upadl,“ konstatoval mluvčí policistů.

Kriminalisté při výslechu pachatele zjistili, že auto bylo ukradeno tři dny předtím na Palmovce. Zloděj v něm spojil dráty spínací skříňky a odjel.

„Policisté muže obvinili ze spáchání trestného činu krádeže a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, jelikož mu bylo soudem zakázáno řízení motorových vozidel až do roku 2020,“ shrnul Daněk a doplnil, že muž byl vzat do vazby.

Reklama

Výběr článků

Načítám