Hlavní obsah

Zástupce ředitele školy dostal za jízdu v opilosti podmínku

Právo, pab
Železná Ruda

Roční podmínka a 2,5letý zákaz řízení motorových vozidel. Takový je zatím nepravomocný trest pro zástupce ředitele Základní školy v Železné Rudě Eugena Scheinherra za jízdu v opilosti.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Devětačtyřicetiletý pedagog se loni na podzim vydal autem do práce opilý, cestou narazil do dvou zaparkovaných vozidel a poškodil plot u rodinného domku. Policisté mu tehdy v dechu naměřili 2,69 promile alkoholu, což následně potvrdily i výsledky rozboru odebraného vzorku krve.

Klatovský soud tento týden vydal trestní příkaz, ve kterém uznal Scheinherra vinným z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Ten si může stejně jako státní zástupce proti verdiktu podat odpor, pak by musel soud obžalobu projednat v klasickém hlavním líčení.

Scheinherr sedl opilý za volant 25. listopadu v osm hodin ráno. Hned při rozjezdu naboural do zaparkovaného vozidla Opel Zafira. „Pak pokračoval v jízdě do ulice Krátké, kde narazil do oplocení u domu. Odtud odjel a na křižovatce s ulicí Ke Hřišti pak narazil do Škody Fabia,“ sdělila policejní mluvčí Dana Ladmanová s tím, že kolemjdoucí začali na řidiče naléhat, aby vozidlo ihned zastavil. Celkem způsobil Scheinherr škodu přes 70 tisíc korun.

Podle ředitele železnorudské základní školy Ctirada Drahoráda je Scheinherr zatím v pracovní neschopnosti. „Patřičné kroky učiním, až bude rozsudek v právní moci,“ uvedl Drahorád. Už dříve se vyjádřil v tom smyslu, že chování Scheinherra není slučitelné s povoláním učitele. „Do školy už se nevrátí,“ prohlásil Drahorád.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám