Hlavní obsah

Nehoda dvou kamiónů blokovala dálnici D1 na Vysočině

Aktualizováno

Provoz na dálnici D1 v úterý ráno komplikovala nehoda dvou kamiónů na 104. kilometru u Větrného Jeníkova ve směru na Brno. Místo se podařilo plně zprůjezdnit kolem 12:15. Ostatní silnice na Vysočině jsou podle silničářů s opatrností sjízdné. Hlavní silnice jsou mokré po chemickém ošetření, na vedlejších leží ujetá vrstva sněhu krytá posypem.

Foto: Mapy.cz

Místo nehody na 104,5. kilometru dálnice D1

Článek

Nehoda se stala před 05.00, jeden z kamiónů skončil mimo vozovku. "Krátce po 06.00 byla dálnice kvůli zahájení vyprošťování vozidel uzavřena, o půl hodiny později byla uvolněna krajnice," řekla policejní mluvčí Dana Čírtková. Provoz v místě nehody se pak kvůli vyprošťování vozidel podle potřeby omezoval.

Během noci se na dálnici D1 kvůli hustému sněžení a špatné sjízdnosti postupně vytvořila dlouhá kolona sahající přibližně od 98. do 127. kilometru ve směru na Prahu. "Řidiči pak v autech spali, museli jsme je obcházet a budit, kolona se rozjela až ráno před 05.00," uvedla mluvčí.

Kolem poledne podle Čírtkové na třech místech ještě problémy přetrvávají. "Kamióny blokují silnici mezi obcemi Veselá a Bělá u Kamenice nad Lipou na Pelhřimovsku, zledovatělá vozovka je mezi Želivem a Křelovicemi na Pelhřimovsku, nehoda se kvůli ledu na silnici stala u Radkovic na Třebíčsku," uvedla mluvčí.

"Všechny silnice jsou sjízdné, během dne pracuje zhruba polovina z přibližně 120 sypačů, pluhů a radlic na dočišťování komunikací," řekl dispečer krajských silničářů Petr Klimeš.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám