Hlavní obsah

Dvojice si vypůjčila auta za milióny a prodávala je na Ukrajinu

Novinky, lsi
Praha

Pražští policisté dopadli dvojici podvodníků, která si od loňských letních prázdnin půjčila auta za několik miliónů. Vozidla však do půjčoven nevracela, ale prodávala na Ukrajinu. O dopadení v pondělí informoval pražský policejní mluvčí Tomáš Hulan.

BEZ KOMENTÁŘE: Policie zadržela podvodníkyVideo: Policie ČR

 
Článek

Při sérii sedmi podvodů si neznámí pachatelé v různých pražských půjčovnách vyzvedávali většinou vozy Škoda Octavia.

„Při zápůjčkách se vždy snažili působit jako hodnověrní a solidní zákazníci, kdy nebylo výjimkou, že půjčovné zaplatili v plné výši již při převzetí vozu,“ uvedl Hulan.

Poté již však majitelé auta nikdy neviděli, neboť putovala přes Slovensko na Ukrajinu, kde se po nich slehla zem. Vzhledem k tomu, že se většinou jednalo o úplně nové vozy, vznikla poškozeným škoda téměř čtyři milióny korun.

„Prokázat popsanou trestnou činnost ale nebylo pro kriminalisty nic jednoduchého. Obvinění totiž využívali k půjčování aut takzvané „bílé koně“, kteří ale nebyli nikdy české národnosti. Jednalo se například o Maďary, Slováky či Ukrajince,“ uvedl policejní mluvčí.

V polovině prosince se však policistům podařilo zadržet hlavní organizátory akce. „Jedná se o třiačtyřicetiletého Čecha a dvaatřicetiletého Uzbeka, kteří jsou nyní obviněni z trestného činu podvod, za který jim v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na osm let,“ doplnil Hulan.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám