Hlavní obsah

Žena běžela na pomoc psovi, pod kterým se prolomil led. Skončila v ledové vodě

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Ženu, pod níž se prolomil led, a topila se v jezeře Poděbrady u Olomouce, zachraňovali v neděli hasiči. Z ledové vody se jim podařilo vytáhnout i jejího psa.

BEZ KOMENTÁŘE: Hasiči zachraňují ženu a psa z jezeraVideo: HZS Olomouckého kraje

 
Článek

O topící se ženě byli hasiči informováni v 12:33. Nehoda se stala krátce poté, co na led nejprve vběhl pes a ledová vrstva se pod ním prolomila. Když se mu žena vydala na pomoc, tak v ledové vodě skončila také ona.

„Na místo vyjeli profesionální hasiči z požární stanice v Olomouci se člunem, kteří po příjezdu zjistili, že žena i se psem je asi 15 až 20 metrů od břehu. Pomocí nastavovacích žebříků za standardního jištění se po ledě dostali až k ženě. Během deseti minut ji dostali na břeh,“ řekla Právu mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Vladimíra Hacsiková.

Podchlazenou ženu podle ní hasiči zabalili do dek a udržovali v teple do příjezdu zdravotnické záchranné služby. „Stejným způsobem pak proběhla i záchrana psa, která byla rychlá a bez komplikací,“ dodala mluvčí.

BEZ KOMENTÁŘE: Záchrana dívky ze zamrzlého rybníkaVideo: Policie ČR

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám