Hlavní obsah

Žhář zaútočil na rodinný dům v Pržně na Vsetínsku

Právo, Miloslav Hradil

Žhář zaútočil v neděli časně ráno na rodinný dům v Pržně na Vsetínsku. Použil přitom zřejmě zápalnou směs, kterou na něj hodil. K velkým škodám nedošlo jen díky duchapřítomnosti majitele. Případem se zabývá policie.

Foto: HZS Zlínského kraje

Požár naštěstí nezpůsobil škody většího rozsahu

Článek

Informaci o požáru o požáru střechy rodinného domku dostali hasiči krátce před půl čtvrtou ráno. Na místo vyjely jednotky profesionálních hasičů ze Vsetína a Valašského Meziříčí s cisternami a automobilovým žebříkem a dobrovolní hasiči z Pržna a Jablůnky.

„Jak majitel sdělil, vzbudila jej v noci rána a následně zjistil požár části střechy nad verandou svého domku. Pomocí dvou ručních práškových hasicích přístrojů, které měl naštěstí doma, se mu podařilo oheň omezit, aby se dál nešířil,“ řekl Právu mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Pavel Řezníček.

Požárem byla podle něj zasažena část střechy a stropu o rozsahu asi 3x2 metry. „Hasiči po příjezdu dohasili hořící části a rozebrali zasaženou konstrukci, aby bylo možné dohledat a zlikvidovat i skrytá ohniska požáru. Prostory byly následně zkontrolovány také pomocí termokamery,“ uvedl mluvčí hasičů.

Celková likvidace požáru byla podle něj velitelem zásahu oznámena ve 4:45 hodin. „Díky rychlému zásahu majitele a hasičů nedošlo k dalšímu rozšíření požáru a tím i ohrožení domku a okolní blízké zástavby,“ dodal Řezníček.

Případem se nyní zabývají policisté. „Pracujeme s verzí úmyslného založení požáru. Více zatím nemohu vzhledem k probíhajícímu vyšetřování sdělit,“ řekla Právu policejní mluvčí Lenka Javorková.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám