Hlavní obsah

Mladík z Třince se pomstil policii kvůli obvinění ze žhářství

– Třinec
Právo, den

Dvaadvacetiletý muž z Třince, který byl vloni obviněn z úmyslného založení požáru v nově zrekonstruované třinecké sportovní hale, se rozhodl pomstít policii. Na Nový rok dopoledne zavolal z veřejného telefonního automatu na tísňovou linku 158 s výhrůžkou, že odpálí granát. Kriminalisté jej však po dvou hodinách dopadli. Za výhružný telefonát mu teď hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

Foto: MP Brno

Ilustrační foto

Článek

„Jeho výhružný telefonát měl být mimo jiné jakási pomsta policistům za to, že v minulosti odhalili jeho protiprávní jednání. Do telefonu uvedl, že má odjištěný granát a za chvíli ho vyhodí do povětří. Prý to bude další pokračování Silvestra,“ líčila událost moravskoslezská policejní mluvčí Soňa Štětínská.

Naštěstí policisté brzy po zavolání zjistili, odkud mladík volal. Navíc hlas volajícího byl jednomu z kriminalistů povědomý. Nakonec jej přiřadil ke konkrétnímu muži, kterého vyšetřoval v souvislosti s požárem opravené třinecké sportovní haly.

Mladík tam v říjnu zapálil odpadkové koše a plastové části záchodů. Oheň způsobil škodu okolo 400 tisíc korun. Kriminalisté jej po několika dnech obvinili. Ke žhářství se přiznal. Tvrdil, že byl opilý.

I nyní se přiznal k výhružnému telefonátu. Kromě pomsty ho prý zajímaly i dojezdové časy policie. Žádný granát se u něj nenašel. Kriminalisté jej tentokrát obvinili z šíření poplašné zprávy. Za to mu hrozí až tříletý pobyt ve vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám