Hlavní obsah

Parta zlodějů řádila po celé ČR, překvapenou seniorku znehybnili peřinami

Novinky, Ondřej Kořínek
Praha

Šedesát vykradených domácností má na svědomí trojice mužů z Prahy, kteří řádili na mnoha místech České republiky. Policisté vyčíslili škodu na 2,3 miliónu korun. V jednom případě je překvapila seniorka, kterou srazili na zem a znehybnili.

BEZ KOMENTÁŘE: Zadržení jednoho ze zlodějůVideo: Policie ČR

 
Článek

Zloději vykrádali byty a rodinné domy od března v Praze, Středočeském, Královéhradeckém, Jihomoravském a Zlínském kraji. Kriminalisté trojici zadrželi v srpnu, mluvčí policie Tomáš Hulan o případu informoval ve čtvrtek.

Do nemovitostí se dostávali pootevřeným oknem, jindy zase jeho rozbitím nebo vysazením z pantů. V bytech a domech pak brali vše, co bylo nějak cenné a dalo se lehce zpeněžit. Nepohrdli ani celým trezorem.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Pouze v jednom případě jim práci zkomplikovala 86letá seniorka, která je po rozbití okna v kuchyni překvapila. Pachatelé ji srazili na zem, a když jí ani to nezabránilo, aby se muže snažila zastavit, znehybnili ji peřinami. Když z bytu odnesli cennosti, ženu nechali napospas osudu.

Až deset let vězení

„Trojice pachatelů (30, 38, 39) nikdy nekradla v plné sestavě. Na krádežích se prioritně podílel především třicetiletý muž, který vždy přizval ke spolupráci pouze jednoho ze spolupachatelů. Kriminalistům se do současné doby podařilo zadokumentovat, že tímto způsobem měla trojice vykrást celkem šedesát domácností,“ uvedl Hulan.

Muži byli obviněni z trestných činů krádeže, porušování domovní svobody, poškození cizí věci a loupeže. Za tyto delikty jim v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na deset let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám