Hlavní obsah

BMW v Kelči na Vsetínsku zapálil v noci žhář

Vsetín

Škodu za 350 tisíc korun způsobil požár, který v noci na středu zničil osobní automobil BMW v Kelči na Vsetínsku. Podle prvních informací vůz někdo zapálil úmyslně.

Foto: HZS Zlínského kraje

Osobní vůz BMW hořel v noci na středu v Kelči na Vsetínsku.

Článek

„Dnes kolem půl jedné ráno uviděla osmatřicetiletá žena na náměstí v Kelči hořet auto. Ihned zavolala na tísňovou linku hasičů. Na náměstí vyjeli mimo hasičů samozřejmě i policisté, aby společně s hasiči zjistili příčinu požáru. Kolegové se spojili s jedenatřicetiletým majitelem vozidla z Kelče, který už byl na místě a uvedl, že auto zaparkoval na náměstí včera navečer,“ informovali mluvčí vsetínské policie a Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Lenka Javorková a Libor Netopil.

Foto: HZS Zlínského kraje

Podle vyšetřovatelů auto někdo úmyslně zapálil.

„Na místě zasahoval kompletní kriminalistický výjezd včetně psovoda a kriminalistického technika. Zajistili jsme několik stop, které budou kriminalisté vyhodnocovat. V ranních hodinách pak proběhlo podrobnější ohledání místa činu za přítomnosti kriminalistů a vyšetřovatele hasičů, povolán byl i psovod se psem specializujícím se na vyhledávání akcelerantů. Technická závada byla vyloučena. Jako nejpravděpodobnější příčina se jeví úmyslné zapálení,“ řekla Javorková.

Foto: HZS Zlínského kraje

BMW po požáru

Požár poškodil i další dvě zaparkovaná vozidla. Kriminalisté žádají o spolupráci veřejnost. „Pokud někdo viděl na náměstí v Kelči kolem půl jedné v noci někoho podezřelého, ať kontaktuje linku 158,“ řekla mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám