Hlavní obsah

Prohlédl jsem mu kapsy, jestli nemá cukrovku, prohlásil zloděj po okradení opilce

– Praha
Novinky, Ondřej Kořínek

Snadnou oběť si vybral mladý zloděj na pražském Žižkově, když natrefil se svým kumpánem na opilého cyklistu. Ten spadl z kola a usnul přímo na chodníku. Zloději ale netušili, že je sleduje policista prostřednictvím městských kamer.

BEZ KOMENTÁŘE: Opilý cyklista přišel vmžiku o své věci Video: Policie ČR

 
Článek

Krádež se odehrála už v polovině listopadu, mluvčí policie Jana Rösslerová o ní informovala ve středu.

Opilý jednadvacetiletý mladík spadl z kola v Seifertově ulici. V jednu chvíli k němu přišli dva muži a mladší z nich si doslova posvítil na obsah jeho kapes. Našel mobilní telefon a MP3 přehrávač, které přesunul do své kapsy. Následně, zřejmě aby se ospravedlnil, cyklistu vzbudil a pomohl mu na nohy. Zloději pak odešli a opilec se motal po ulici, než spadl do vchodu místního nočního podniku.

Pracovník operačního střediska informoval nejbližší hlídku, která byla vmžiku na místě. „Podezřelou dvojici vzápětí dopadla ve vedlejší ulici. Jednadvacetiletý cyklista skončil s více než 2,3 promile alkoholu v dechu v nemocnici, podle záchranářů byl totiž v ohrožení života,“ uvedla Rösslerová.

V Praze neměl co dělat 

„Na muže jsem svítil baterkou, zatřásl jsem s ním, on něco zamumlal a pak už nekomunikoval. Prohlédl jsem mu přední kapsy na kalhotách, abych zjistil, jestli nemá cukrovku, a našel jsem telefon, který jsem mu vzal,“ sdělil policistům jeden z pachatelů.

Zloději ve věku 24 a 35 let si vyslechli podezření ze spáchání trestného činu krádeže. Mladší muž pak navíc mařil úřední rozhodnutí, protože měl soudem zakázaný pobyt na území Prahy. Policejní evidence má na oba zadržené už několik záznamů za majetkovou trestnou činnost.

Případ bude projednáván ve zkráceném přípravném řízení, oba muži jsou na svobodě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám