Hlavní obsah

Karavany mají jen bohatí a já jsem invalida, hájil se žhář zapalující obytná auta

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Kriminalistům z Brna-Bystrce se podařilo dopadnout žháře, který na začátku listopadu vyděsil obyvatele této městské části. Za svůj cíl si vybral karavany, které zapálil na dvou parkovištích. Plameny tam zachvátily čtyři auta a dalších devět bylo poškozeno. Muž své jednání vysvětlil tím, že karavany mají jen bohatí lidé, zatímco on je jen chudý invalidní důchodce.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Muž se zaměřil hlavně na karavany.

Článek

„Terčem žháře byly obytné přívěsy, nezdráhal se však zapálit ani kontejnery či reklamní slunečníky. Kriminalisté si pro něj přišli na jednu z brněnských ubytoven. Na služebně se pak k většině požárů přiznal. Do protokolu uvedl, že svého jednání lituje, ale bohužel se nemůže s poškozenými vyrovnat,“ řekl policejní mluvčí Pavel Šváb.

Litovat svého jednání ale muž vydržel jen tři dny. Když ho pak řidič noční hromadné dopravy vykázal z autobusu, rozhodl se vybít si vztek na autě, které vždycky chtěl, ale nemohl si ho dovolit – proto ho zapálil.

„Když o požáru slyšeli policisté z vysílačky a zároveň podezřelého spatřili na hlavním nádraží, měli téměř jasno. Zvláště když si u řidiče autobusu zjistili místo, kde do vozu nastoupil. Pachatel skončil opět na služebně, odkud putoval rovnou do vazby,“ dodal Šváb. Škoda, kterou muž způsobil, jde do miliónů korun.

Reklama

Související témata:

Související články

V Brně shořelo za jedinou noc 13 aut

Plné ruce práce měli v noci na úterý brněnští hasiči. V městské části Bystrc totiž zatím neznámý člověk na dvou místech zapálil zaparkovaná auta. Plameny...

Výběr článků

Načítám