Hlavní obsah

U Kopřivnice spadl muž do ohně

– Kopřivnice • Aktualizováno
Právo, plk

V kritickém stavu a s popáleninami až na 80 procentech těla skončil v úterý večer třiapadesátiletý bezdomovec, který žije v lese Benčák na okraji Kopřivnice. Podle informací záchranářů měl muž spadnout do ohně.

Článek

„Samotné místo bylo nedostupné pro zásahová vozidla a posádky proto musely posledního zhruba tři čtvrtě kilometru urazit pěšky,“ sdělil mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl a dodal, že v okamžiku, kdy se k němu dostala pomoc, byl muž ještě při vědomí.

„Zasahující lékař však zjistil, že utrpěl popáleniny druhého a třetího stupně na přibližně osmdesáti procentech těla. Pravděpodobně také popálení dýchacích cest,“ popsal.

Záchranáři muže ošetřili, uvedli ho do umělého spánku, zaintubovali a zahájili umělou plicní ventilaci. „Za pomoci hasičů byl odnesen do sanitky a přepraven na kopřivnické hřiště, kde přistál vrtulník letecké záchranné služby. Ten zajistil rychlý transport a předání muže do další péče ve Fakultní nemocnici Ostrava. Jeho stav byl v té době kritický,“ potvrdil Humpl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám