Hlavní obsah

V Chropyni shořel bankomat i s penězi

Právo, Jiří Růžička
Chropyně

Požár na velmi neobvyklém místě likvidovali v noci na úterý hasiči v Chropyni na Kroměřížsku. Plameny tam totiž zasáhly bankomat u jedné z bankovních poboček. Škodu odborníci předběžně vyčíslili na 1,2 miliónu korun.

Foto: HZS Zlínského kraje, .

V Chropyni na Kroměřížsku shořel v noci bankomat.

Článek

„K hlášenému požáru bankomatu, instalovanému na objektu jedné z poboček bankovního ústavu na náměstí Svobody v Chropyni, byla ve 02.09 hodin vyslána jednotka profesionálních hasičů ze stanice Kroměříž. Současně byl vyhlášen požární poplach i místní jednotce dobrovolných hasičů,“ informoval mluvčí krajských hasičů Libor Netopil.

Na likvidaci plamenů, které zničily celý bankomat, nakonec hasičům stačil ruční hasicí přístroj. „Kouř a zplodiny hoření také zasáhly vnitřní prostory objektu. Intenzita zakouření byla tak vysoká, že zasahující hasiči museli použít dýchací techniku. K odvětrání interiéru objektu byla nasazena přetlakové ventilace. Příčinu vzniku požáru vyšetřují policisté společně s hasiči,“ popsal Netopil.

„Kroměřížští kriminalisté se případem zabývají s tím, že s největší pravděpodobností šlo o úmyslný čin. Událost šetří pro podezření z trestného činu poškozování cizí věci,“ dodala mluvčí kroměřížské policie Simona Kyšnerová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám