Hlavní obsah

Uprchlý vězeň Novák možná vypadá zase jinak, převlékl se za intelektuála

Novinky, Ondřej Kořínek
Praha

Pražská policie v pondělí zveřejnila další možnou podobu uprchlého vězně Jana Nováka, který před čtrnácti dny utekl z nemocnice. Podle policie se může pohybovat na celém území ČR, ale i v zahraničí.

Foto: Policie ČR

Novák s brýlemi a krátkým sestřihem

Článek

„Žádné nové informace kromě další možné podoby ke zveřejnění nemáme,“ řekla Novinkám mluvčí policie Jana Rösslerová.

Připustila ovšem, že podobu může často měnit. „Hledaný se může ostříhat, nosit paruku nebo měnit brýle,“ konstatovala s tím, že policie přijme jakékoli informace o jeho pohybu.

Foto: Policie ČR

Nováka hledaly desítky policistů s psovody a vrtulníkem v noci na pátek v okolí Kutné Hory, kde ho měl jeden svědek vidět. [celá zpráva] „Nemáme potvrzeno, že šlo o Jana Nováka,“ uvedla Rösslerová.

Dozorce hrál hry 

Novák utekl z okna ve druhém patře pražské Thomayerovy nemocnice 25. listopadu večer. Okamžitě ho začaly hledat desítky policistů.

Odpykával si 7,5letý trest, který dostal v roce 2009 za loupež a ohrožení pod vlivem návykové látky. V září minulého roku byl ale podmíněně propuštěn na svobodu a v březnu zadržen kvůli sérii dalších loupeží.

BEZ KOMENTÁŘE: Po uprchlém vězni v Praze pátrají desítky ozbrojencůVideo: Novinky

Muž byl ve druhé půlce listopadu nepravomocně odsouzen právě za tuto sérii loupežných přepadení, a to na 8,5 roku. Brutální přepadení se odehrála v Praze 4 a kriminalisté po muži několik týdnů pátrali. Chytili ho v Rozvadově, když se vracel z Británie, aby si vyzvedl další peníze. Následně skončil ve vazbě a poté v obnoveném výkonu trestu, jelikož porušil podmínku.

Foto: Policie ČR

V souvislosti s útěkem vězně skončili ve funkcích ředitel odboru vězeňské stráže Vězeňské služby Petr Vlk a ředitel pankrácké věznice Pavel Hadrava.

Vedle odvolání obou mužů bylo minulý týden zahájeno trestní stíhání dvou členů eskorty. Podle informací deníku Právo hrál jeden z dozorců místo hlídání hry, druhý odešel na záchod. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám