Hlavní obsah

Žena v Opavě se při koupeli přiotrávila oxidem uhelnatým

Právo, plk

O život sedmdesátileté ženy z Opavy, která se přiotrávila oxidem uhelnatým, bojovali v sobotu večer záchranáři. Zavolali je příbuzní ženy, kteří ji našli ve vaně v bezvědomí.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Záchranáři byli na místo přivoláni ve 20:30. Ženu našli v bezvědomí v koupelně. „Po vytažení z vany se jí svědci pokoušeli poskytnout základní první pomoc a přivolali záchrannou službu,“ uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Dodal, že čidlo detekující přítomnost oxidu uhelnatého, kterým jsou záchranáři vybaveni, se ozvalo hned při vstupu posádky do bytu.

„Potvrdilo se tak prvotní podezření na intoxikaci plynem, posádka proto ošetřovala postiženou v bezpečné místnosti při současném intenzivním větrání bytu,“ dodal.

V době příjezdu záchranářů byla žena v bezvědomí, její stav se podle Humpla jevil jako přímo život ohrožující. „Záchranáři jí podali kyslík, posléze ji zaintubovali a připojili na přístrojem řízenou ventilaci. Po aplikaci léků a dalších úkonech pacientku transportovali na urgentní příjem Městské nemocnice Ostrava,“ popsal mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám