Hlavní obsah

V Kopřivnici hořel dům s pečovatelskou službou, šest zraněných

Právo, plk
Kopřivnice
Aktualizováno

K požáru domu s pečovatelskou službou došlo v Kopřivnici v sobotu časně ráno. Záchranáři ošetřili šest pacientů, nejvážněji byl zraněn jednasedmdesátiletý muž, který utrpěl popáleniny na 80 až 90 procentech těla a inhalační trauma.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Požár v domě s pečovatelskou službou v Kopřivnici (6. 12. 2014)

Článek

„Muž se nacházel ve stavu přímého ohrožení života, záchranáři jej uvedli do umělého spánku. Lékařka provedla intubaci a připojila pacienta k přístrojem řízené ventilaci. Záchranáři zajistili dva žilní vstupy a také přístup do kostní dřeně, kterými zahájili podávání léků,“ popsal mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl s tím, že muž byl transportován na popáleninové centrum Fakultní nemocnice Ostrava.

Další z ošetřených byla pětašedesátiletá seniorka, která se nadýchala zplodin. Tu záchranáři převezli na interní oddělení novojičínské nemocnice.

„Další čtyři seniory ve věku 72 až 80 let zasahující lékařka vyšetřila a ponechala je na místě bez nutnosti další péče ve zdravotnickém zařízení,“ sdělil mluvčí.

Plameny zasáhly garsonku ve druhém patře

V době požáru se v sedmipodlažním objektu nacházelo 108 osob, z toho bylo 97 v bytových jednotkách a dalších 11 v pečovatelském středisku. Hasiči evakuovali pět osob bezprostředně ohrožených požárem.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Požár v domě s pečovatelskou službou v Kopřivnici (6. 12. 2014)

„Kouř z požáru se dostal prakticky do všech chodeb objektu. Hasiči dostali oheň pod kontrolu za dvě minuty, dohašování s odvětráváním chodeb jim zabralo další dvě hodiny,“ upřesnil mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Požár v domě s pečovatelskou službou v Kopřivnici (6. 12. 2014)

Na místě zasahovalo devět jednotek hasičů, příčinou vzniku požáru je nedbalost při manipulaci s otevřeným ohněm. „Další vyšetřování upřesní, zda šlo o cigaretu, svíčku či jiný druh,“ uvedl mluvčí hasičů a dodal, že předběžná škoda byla odhadnuta na 700 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám