Hlavní obsah

Houkající sanitka se v křižovatce převrátila po střetu s taxíkem

Novinky, ok, jap
Praha
Aktualizováno

K sanitce převrácené na bok vyjížděli v noci na čtvrtek záchranáři v Praze. Houkající převozní sanitka, která vezla krev pacientovi, se srazila s vozem taxislužby u Tančícího domu. Jeden z řidičů utrpěl lehčí zranění. Sanitka nepřevážela pacienta. Novinky o kolizi informovala mluvčí policie Jana Rösslerová.

BEZ KOMENTÁŘE: Sanitka se v Praze střetla s taxíkem a převrátila se na bokVideo: Novinky

 
Článek

Policie dostala informaci o nehodě od záchranářů krátce před třetí hodinou ráno. „Sanitka Mercedes Vito jela se zapnutými majáky směrem k Jiráskovu mostu, řidič škody směrem k Palackého mostu, když se v křižovatce srazili. Pravděpodobným viníkem bude třicetiletý řidič sanitky,“ řekla mluvčí.

Sanitka skončila po nehodě na boku a na pomoc musel přijet hasičský jeřáb. Řidič byl s lehkým zraněním ruky převezen do nemocnice. Devětadvacetiletý taxikář zranění neutrpěl.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Škoda byla policií u sanitky vyčíslena na 250 tisíc korun, u Škody Octavie na 100 tisíc korun.

Krev pro pacienta 

„Policisté mají k dispozici svědka, kterého vyslechnou, aby zjistili, zda řidič sanitky jel na červenou,“ doplnila Rösslerová.

„Řidič převážel krev z transfuzní stanice do nemocnice Motol pro pacienta. Ke zpoždění dodávky téměř nedošlo, protože do deseti minut přijela náhradní sanitka, která krev odvezla,” řekl Novinkám vedoucí dopravy Meditrans Emil Bisták.

„Sanitka nám krev opravdu přivezla, byla potřeba při transplantaci plic,” dodala mluvčí nemocnice Motol Pavlína Daňková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám