Hlavní obsah

Uloupenou tašku si lupiči prohlíželi před kamerou strážníků

– Brno
Právo, Miroslav Homola

V celách vazební věznice tráví nyní svůj čas dva muži ve věku osmadvacet a pětačtyřicet let. Oba čelí obvinění z loupeže. Bezcitní, a jak dokazuje jejich poslední loupež, i dost hloupí muži si před několika dny v Bystrci vytipovali starší paní a rozhodli se ji okrást.

BEZ KOMENTÁŘE: Uloupenou tašku si lupiči prohlíželi před kamerou strážníkůVideo: Městská policie Brno

 
Článek

Mladší z dvojice oslovil dvaaosmdesátiletou ženu na náměstí 28. dubna s dotazem, kolik je hodin. Starší muž čekal opodál a situaci sledoval.

Seniorka mladíkovi odpověděla a ten vzápětí uchopil její kabelku a snažil se ji vytrhnout. Žena při přetahování upadla na zem, naštěstí utrpěla jen odřeniny.

„Povedená dvojice následně z místa odběhla k nedaleké služebně Městské policie. Přímo před vchodem začali muži kabelku, ve které byly jen dva klíče a deset korun, prohledávat. Celé jejich jednání zaregistrovali dva cizinci, kteří neváhali a podezřelé muže zadrželi do příchodu místních strážníků,“ uvedla k případu policejní mluvčí Andrea Straková.

Dvojice následně skončila na brněnské kriminálce, kde měla co vysvětlovat. Oba podezřelí mají již bohatou trestní minulost a nyní jim hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám