Hlavní obsah

Nenápadný dům ve vísce na Rokycansku měl být továrnou na drogy

Právo, Patrik Biskup
Rokycany

Stovka obyvatel Siré už několik dnů žije velkým kriminálním případem. Poprask v malé vesničce na Rokycansku vzbudilo policejní komando, které minulý pátek obsadilo nenápadný dům na návsi.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Slyšet byl křik, pak přijela sanitka a později začali policisté z objektu vynášet barely s chemikáliemi. Dům měl být továrnou na drogy, policie zasáhla zřejmě těsně před spuštěním výroby.

„V létě jsem ho pronajal vietnamské ženě z Kopřivnice. Byla sympatická, tvrdila, že se tady chce zabydlet. Ještě nedávno mi říkala, že na Vánoce uvnitř postaví jesličky, tak abych se přišel podívat,“ řekl Právu majitel domu.

Místo oltáře s jezulátkem ale pozoroval, jak policisté z jeho domu vynášejí nádoby plné ingrediencí k výrobě drog.

Omámený pacient

„Byl toho plný náklaďák. Pořád tomu nemůžu uvěřit a mám stále vztek. Za celou dobu jsem nic podezřelého nezpozoroval, akorát jsem si všiml, že mám rozježděnou zahradu. Myslel jsem si, že si vzadu udělali sklad se zbožím a zajíždějí k němu přes zahradu. Napadlo mě, že tam mají třeba schované nekolkované cigarety nebo chlast a nechtějí s tím být viděni,“ pokračoval vlastník domu.

Policisty na místo přivolal 53letý muž, který jim údajně tvrdil, že ho chce zabít vietnamská mafie. Válel se prý na zemi před domem a hrozně vřískal.

„Dělal pěkný čoro. Naložili ho do sanitky, která s ním odjela,“ uvedl majitel domu. Mluvčí záchranné služby Lenka Ptáčková potvrdila, že na žádost policie převáželi do nemocnice pacienta, který byl intoxikován omamnou látkou.

„Celá vesnice byla na nohou. Ozýval se řev, nikdo raději nevycházel ven. Pozorovali jsme z oken, co se děje. To víte, nic podobného jsme tady nezažili. Největší zločin je u nás ukopnutá dopravní značka,“ svěřil se Právu jeden z místních.

Starostka obce Hana Nováková nechtěla policejní akci příliš rozebírat. „Vím, že tady proběhla, ale já u toho nebyla a policisté mi toho taky moc neřekli,“ sdělila starostka. Policie o případu mlčí, zatím k němu neposkytla žádnou informaci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám