Hlavní obsah

Eskalátor v pražském metru se zastavil a rozjel opačným směrem, tři ženy skončily v nemocnici

Novinky, ok, jap
Praha
Aktualizováno

Pražští záchranáři ve čtvrtek vyjížděli na Jungmannovo náměstí v Praze, kde se ve stanici metra prudce zastavil eskalátor a pak se dal do protipohybu. Zranily se tři ženy.

BEZ KOMENTÁŘE: Policisté u eskalátorů v metruVideo: Novinky

 
Článek

Neštěstí se odehrálo po 12. hodině na eskalátoru při výstupu z metra na Jungmannovo náměstí. Podle policie mohlo být v tuto dobu na schodech několik desítek lidí.

„Došlo ke zranění tří žen, které utrpěly pohmožděniny. Po ošetření byly převezeny do nemocnice, jejich stav není vážný,“ řekla Novinkám mluvčí záchranářů Jiřina Ernestová.

Původní informaci, že došlo k náhlému zrychlení eskalátoru a poté k prudkému zastavení schodů, opravil mluvčí dopravního podniku Jiří Štábl. „Schody jely nahoru a zničehonic se zastavily, následně se rozjely o kus dolů,“ uvedl mluvčí.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Vchod do stanice dopravní podnik uzavřel

„Co bylo příčinou této poruchy, zatím nevíme, všechny eskalátory ale procházejí pravidelnou revizí,“ dodala mluvčí dopravního podniku Aneta Řehková.

Podle ní byl výstup v tomto místě až do odvolání uzavřen.

„Budeme dále pokračovat ve vyšetřování, ale s největší pravděpodobností šlo o technickou poruchu,“ informoval odpoledne mluvčí policie Tomáš Hulan.

Reklama

Výběr článků

Načítám