Hlavní obsah

Pár z Brna znásilnil čtrnáctiletého chlapce, u soudu dostali 5 a 12 let

Právo, Petr Kozelka
Brno

Dvanácti a pěti lety vězení potrestal soud brněnský pár za znásilnění čtrnáctiletého chlapce. Ten loni v listopadu našel azyl u devětačtyřicetiletého Jindřicha Seidla v bytě ve Václavské ulici. Seidlovi zaplatil za střechu nad hlavou levným vínem. Jenže muži víno stouplo do hlavy, a když za ním přišla jeho bývalá přítelkyně Emilie Nagyová, oba v opilosti chlapce znásilnili.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Emilie Nagyová a Jindřich Seidl vše rozhodně popírali.

Článek

V osudný večer byl chlapec u Seidla i se svou přítelkyní a dalšími kamarády. Zábava na místě byla skutečně bujará, Seidl, který byl už dříve potrestán za týrání svých dětí, tam proháněl nahou Nagyovou, přičemž celé osazenstvo bytu mohutně holdovalo alkoholu.

„Seidl se ožral, přišel za mnou, jestli chci pít, a když jsem řekl ne, tak mě hodil na postel. Potom mě držel, přišla ta ženská celá vysvlečená a vykouřila mi ho, pak to udělal i on. Když mě pustil, utekl jsem a řekl to mámě. Bylo to hnusný od toho chlapa,“ stěžoval si hoch, jehož intelekt znalci ohodnotili na hranici mentální retardace.

Podle chlapcových kamarádů, kteří v tu dobu byli také v bytě, se prý hoch snažil sexuálnímu aktu vyhnout a nevypadal, že by mu to bylo příjemné.

„Všichni svědci znásilnění dosvědčují, i když v některých dalších věcech se výpovědi rozcházejí. Soud nenašel důvod, proč by si měli vymýšlet,“ konstatoval soudce brněnského krajského soudu Daniel Plšek.

Vinu popírají

Seidl, který je u soudu jako doma, protože byl v minulosti už 16krát trestaný, svou vinu rozhodně popíral. „Ten kluk si všechno vymyslel, protože jsem ho tam už nechtěl nechat bydlet,“ dušoval se.

Nagyová, které soud vyměřil pět let vězení, celou dobu jednání slzela. „Sedělo se, pilo a kecalo, ale určitě jsem toho kluka neznásilnila. Nemám takovou povahu,“ usedavě vzlykala žena.

Případ ještě není u konce, Seidl se proti dvanáctiletému trestu na místě odvolal a posoudit celou věc tak bude muset ještě Vrchní soud v Olomouci.

Reklama

Výběr článků

Načítám