Hlavní obsah

Dva muži přepadali trafiky a benzínky, převlékli se i za policisty

Novinky, lsi
Praha

Kriminalisté dopadli oba lupiče, kteří se od srpna do října dopustili až osmi loupežných přepadení. Jejich cílem byly zejména trafiky a čerpací stanice. Maskovali se při tom parukami, jednou se dokonce převlékli za policisty. V úterý o tom informoval mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

BEZ KOMENTÁŘE: Lupiči se zaměřovali na trafiky a benzínkyVideo: Policie ČR

 
Článek

Své trestné činnosti se dvojice dopouštěla v Praze a v Písku. „Loupežná přepadení měli propracovaná do posledního detailu. Než se totiž pustili do loupeže samotné, tak si vždy, několik dní předem místo řádně zmapovali. Při přepadeních se navíc maskovali parukami, a v jednom případě se dokonce oblékli do policejních uniforem,“ uvedl Hulan.

Pětatřicetiletého muže dopadli policisté už 16. října. To je pro tohoto zloděje zřejmě nešťastné datum, jelikož v tento den kdysi nastoupil svůj dvanáctiletý trest, 16. října 2013 ho pak z vězení pustili a o rok později opět zatkli.

Původně kriminalisté vyšetřovali pouze tři přepadení. Po dopadení druhého z dvojice ovšem policisté přidali k jejich spisu dalších pět.

„Zadržení sedmatřicetiletého muže provedli kriminalisté třiadvacátého listopadu v Teplicích. Zadržený byl značně překvapen, až zaskočen, neboť takové přivítání po návratu ze zahraničí, kde pracuje, skutečně nečekal.“ upřesnil Hulan.

Za trestný čin loupeže hrozí oběma mužům trest odnětí svobody až na deset let.

Reklama

Výběr článků

Načítám