Hlavní obsah

Zloděj ujížděl s autem za milión z Německa, zastavil ho zátaras ve Varech

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Honička, při které v pondělí kolem půl osmé večer prchal rychlostí kolem 200 km/h z Frankfurtu nad Mohanem v sousedním Německu zloděj s ukradeným landroverem, skončila úspěšným koncem pro policisty v Karlových Varech. U benzínky u výjezdu z města na silnici I/6 ve směru na Prahu postavili policisté zátaras ze služebního vozidla a prchajícího zloděje posléze zadrželi.

BEZ KOMENTÁŘE: Auto zastavil zátaras ve Varech Video: Policie ČR

 
Článek

Na to, že se do České republiky řítí s kradeným autem zloděj, přišla hlídka německé policie na hraničním přechodu Schirnding–Pomezí nad Ohří na Chebsku.

„Policisté lustrací zjistili, že se jedná o vozidlo, které bylo téhož dne odcizeno ve Frankfurtu v Německu,“ uvedla v úterý mluvčí karlovarské krajské policie Zuzana Týřová s tím, že německá policejní hlídka začala zběsilého řidiče pronásledovat a také dala vědět svým kolegům do Česka, kteří se k honičce přidali.

„Na silnici I/6 u benzínové čerpací stanice ve směru z Karlových Varů na Prahu provedli policisté zátaras služebním vozidlem, neboť nebylo na místě jiným vhodným způsobem možné toto vozidlo zastavit. Řidič odcizeného vozidla bezohlednou jízdou bezprostředně ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu a nehodlal zastavit,“ pokračovala mluvčí policie, podle které zloděj před zátarasem zastavil a odmítal vozidlo opustit.

Auto nakonec dobrovolně opustil 

Policisté byli nuceni použít donucovací prostředky k rozbití bočního okénka, kterým chtěli dostat pachatele z vozidla. „Ten poté raději vozidlo dobrovolně opustil a následně byl zadržen,“ uvedla Týřová, podle které bylo při zadržovacím manévru poškozeno policejní služební vozidlo.

Řidič nebyl opilý a ani neužil před jízdou drogy, vyplynulo z orientační zkoušky po zadržení. „Než si muže převezmou němečtí kolegové k šetření jeho trestné činnosti, počká si v policejní cele,“ uvedla Týřová, podle které hodnota odcizeného vozidla se pohybuje kolem 1,1 miliónu korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám