Hlavní obsah

Netušil jsem, co zalévám, oznámil policistům zabarikádovaný pěstitel marihuany

Praha

Dvojici pečlivě zabarikádovaných Vietnamců, kteří se starali o rostliny marihuany v Praze, zadrželi minulý týden kriminalisté. Ve skladu měli nejen veškeré vybavení, ale také zamražené jídlo, aby nemuseli vycházet ven.

BEZ KOMENTÁŘE: Kriminalisté objevili pěstírnu marihuanyVideo: Policie ČR

 
Článek

„Policisté dopadli dva vietnamsky hovořící muže ve skladovacích prostorech v Košařově ulici, kde byli 14 dní doslova zabarikádovaní a pečovali o rostliny,“ uvedla mluvčí policie Jana Rösslerová.

Muži investovali dost peněz do zabezpečení skladu. O tom se přesvědčili také členové zásahové jednotky, kteří se do skladu snažili dostat. Dveřmi se jim to nepodařilo, a tak museli dovnitř vniknout oknem.

Foto: Policie ČR

Mrazák byl plný jídla.

Během domovní prohlídky policisté našli 1400 rostlin, přes sto lamp, desítky ventilátorů, patnáct set květináčů, teploměry, vzduchotechniku a další zařízení včetně speciálního hnojiva. Pachatelé navíc odebírali elektřinu na černo.

Foto: Policie ČR

Zabavené vybavení pěstírny

„Podle detektivů se zadržení potkali v jednom obchodním centru v Praze 4, kde starší muž oslovil mladšího krajana s nabídkou zprostředkování zaměstnání. Ten nelegálně přicestoval do Čech z Itálie, kde se marně snažil sehnat práci, a proto pokračoval do Prahy. Kriminalistům k pěstírně sdělil: „Tyto rostliny ve Vietnamu nemáme a já jsem netušil, co zalévám“,“ konstatovala Rösslerová.

Dosud netrestaní pěstitelé ve věku 37 a 38 let byli obviněni ze spáchání trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami, za což jim hrozí až pětileté vězení. Na soudní jednání si počkají ve vazbě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám