Hlavní obsah

Žena našla pod autem blikající krabičku, zřejmě sledovací zařízení

Praha
Aktualizováno

S blikající krabičkou, kterou našla pod svým autem, přejela v sobotu jednačtyřicetiletá řidička přes polovinu Prahy a teprve pak ji odevzdala policejní hlídce projíždějící kolem. Policie má podezření, že se jedná o sledovací zařízení.

BEZ KOMENTÁŘE: Blikající krabička vyděsila ženu na pražském ŽižkověVideo: Novinky

 
Článek

Žena objevila krabičku nejasného původu i účelu pod svým vozem toyota v Choceradské ulici v Praze 4. Tam ji odmontovala a vložila do kufru auta, do kterého nasedla a odjela do Koněvovy ulice v Praze 3. Tam pak krabičku nosila v kabelce až do chvíle, než potkala policejní hlídku, jíž svůj nález oznámila.

„Policejní pyrotechnici nyní prověřují, zda nejde o výbušninu,” sdělila nejprve mluvčí pražské policie Jana Rösslerová. Kvůli bezpečnosti obyvatel byly uzavřeny dvě ulice a místo prohledával speciálně vycvičený pes.

Foto: Novinky

Police preventivně uzavřela část Koněvovy ulice v Praze.

Když před 15. hodinou policie uzavřené ulice zase otevřela, doplnila mluvčí Rösslerová pro ČTK: „Ukázalo se, že s největší pravděpodobností jde o sledovací zařízení”. Řidička uvedla, že jí zařízení mohl nechat pod vůz umístit partner.

Policie v této souvislosti apeluje na veřejnost, aby v případě takovýchto podezřelých nálezů okamžitě přivolala policejní hlídku pomocí tísňové linky 158 a předešla tak možnému neštěstí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám