Hlavní obsah

Anonyma, který vyhrožoval bombou havlíčkobrodské nemocnici, dopadla policie

Právo, pko
Brno
Aktualizováno

Kriminalisté v pátek ráno zadrželi v Brně padesátiletého muže podezřelého z telefonických výhrůžek nemocnici v Havlíčkově Brodě. Bombovým útokem vyhrožoval už ve čtvrtek, kdy bylo evakuováno na 400 pacientů. V pátek ráno hrozbu zopakoval. O chvíli později už měl ale na rukou policejní pouta. Policisté v nemocnici žádnou bombu nenašli.

Foto: Jaroslav Loskot, ČTK

Anonym poprvé pohrozil nemocnici bombou ve čtvrtek kolem 17. hodiny.

Článek

„Havlíčkobrodským kriminalistům se podařilo vytipovat podezřelou osobu a dnes po deváté hodině ranní jsme tohoto muže v Brně zadrželi. Případ kriminalisté dál prověřují. Vzhledem k tomu, že vyšetřování je na samém začátku, nelze v tuto chvíli sdělit bližší informace o muži nebo jeho motivaci,“ řekla Právu policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Ve čtvrtek muž zavolal svou hrozbu okolo 17. hodiny. S evakuací pacientů pomáhaly stovky zaměstnanců a zasahovaly desítky záchranářů, hasičů a policistů včetně psovodů a dalších specialistů. [celá zpráva]

Foto: Jaroslav Loskot, ČTK

V nemocnici bylo při evakuaci asi 400 pacientů. Těžší případy odvezly sanitky do nemocnice v Jihlavě.

Prohledávání nemocnice bylo ukončeno po čtyřech hodinách. Na oddělení se pak vrátili všichni pacienti s výjimkou těžších případů, které sanity odvezly do nemocnice v Jihlavě.

V pátek ránů muž svůj výhrůžný telefonát zopakoval. Budovu znovu prohledávali policisté, evakuaci však nenařídili a nemocnice zůstala v provozu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám