Hlavní obsah

Evakuují havlíčkobrodskou nemocnici, anonym tam nahlásil bombu

Policie evakuuje havlíčkobrodskou nemocnici, protože anonym nahlásil bombu v areálu. V nemocnici je asi 400 pacientů, řekla její mluvčí Petra Černo. Těžší případy odvezly sanitky do nemocnice v Jihlavě. Anonym oznámil nemocnici položení výbušného systému kolem 17:00.

Foto: Petr Nový, Novinky

Ilustrační foto

Článek

"Mělo se to týkat hlavní nemocniční budovy, pacienty včetně personálu proto převážíme do ostatních budov v areálu nemocnice," řekla Černo. Na místě zasahují záchranáři, hasiči i policisté.

Podle ředitelky krajských záchranářů Vladislavy Filové odvezly sanitky osm pacientů ve vážnějším stavu do nemocnice v Jihlavě. "Jsou to pacienti z jednotky intenzivní péče, oddělení ARO a z dětského oddělení," řekla Filová. Policisté podle mluvčí Jany Kroutilové prohledávají budovu, zajišťují okolí nemocnice proti vstupu a řídí dopravu.

Anonymní výhrůžka bombou zaměstnává také policisty ve Zlínském kraji. Neznámý pachatel napsal ve středu odpoledne 11 středním školám v regionu e-maily, v nichž hrozí výbuchem, který má nastat v pátek ráno. Školy proto ve čtvrtek zůstaly zavřené, policisté v nich zatím nic nenašli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám