Hlavní obsah

Čelní střet s kamiónem zdemoloval fabii, řidič nepřežil

Právo, pra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jičín

Střet s kamiónem nepřežil ve středu okolo sedmé hodiny ráno na hlavním tahu z Hradce Králové do Jičína 34letý řidič vozu Škoda Fabia. Řidiče sice hasiči dostali pomocí speciální techniky ze zdemolované škodovky ven a předali záchranářům. Muž však vážným zraněním během leteckého transportu do královéhradecké Fakultní nemocnice podlehl.

Foto: HZS Jičín

Řidič fabie zemřel vzdor nepřetržité snaze záchranářů na palubě vrtulníku krátce před dosedem na heliport královéhradecké nemocnice.

Článek

Šofér náklaďáku vyvázl nezraněn. Tragédie se odehrála mezi obcemi Konecchlumí a Kamenice. Obě vozidla skončila po srážce v příkopech podél vozovky. Vinu přičítá policie řidiči fabie.

"Řidič osobního auta pravděpodobně vyjel z dosud nezjištěných příčin do protisměru, kde se čelně střetl s kamiónem. Dechová zkouška na alkohol byla u řidiče kamiónu negativní," sdělil policejní mluvčí Jan Čížkovský. Náraz učinil z fabie hromadu šrotu.

Foto: HZS Jičín

Náraz učinil z Fabie hromadu šrotu s uvnitř uvězněným řidičem.

„Hasiči museli pomocí speciálního hydraulického nářadí odstřihnout levou stranu auta, odklopit střechu a nakonec těžce zraněného muže vyprostit z kabiny,“ popsala mluvčí královéhradeckých krajských hasičů Martina Žahourková.

Foto: HZS Jičín

Policie musela načas uzavřít frekventovanou mezinárodní komunikaci I/35 mezi Hořicemi a Jičínem.

Řidič fabie zemřel i přes nepřetržitou snahu záchranářů na palubě vrtulníku krátce před dosedem na heliport královéhradecké nemocnice.

„Z kamiónu uniklo několik desítek litrů nafty. Hasiči přečerpali zbytek nádrže do speciálních sudů a uniklou naftu zasypali sorbentem,“ doplnila Žahourková.

Policie musela načas uzavřít frekventovanou mezinárodní komunikaci I/35 mezi Hořicemi a Jičínem. Dopravu policisté odklonili po okresních silnicích.

Reklama

Výběr článků

Načítám