Hlavní obsah

Ve Valašském Meziříčí hořela pila, dva zaměstnanci jsou popálení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pilu ve Valašském Meziříčí zachvátil v úterý odpoledne požár. Dva zaměstnanci byli zraněni, měli popálené ruce, sdělil mluvčí hasičů Jaroslav Olbert. Oheň se podle něj rozšířil na několik budov v areálu.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Článek

Hasiči vyjeli k pile v ulici Nádražní v místní části Krásno nad Bečvou po 16:30. Na místě zjistili, že požár zasáhl jednopodlažní objekt o půdorysu asi 15 krát 80 metrů. Podle Olberta se rozšířil na další spojené objekty. Ne všechny však podle jeho slov byly požárem zcela zničeny.

"Byly vidět velké plameny, nyní (po 20:00) už vidět nejsou, stále ještě však není požár lokalizován a uhašen," uvedl mluvčí.

Na místě zasahují profesionální i dobrovolní hasiči, i hasiči místní chemičky DEZA. "K zabezpečení zvýšené dodávky vody pro cisternovou techniku byla zřízena dálková doprava vody a k doplnění techniky bylo využito hydrantů. Na místo události byla také dopravena další dýchací technika pro zasahující hasiče," uvedl hasič Libor Netopil. Během prací vynesli hasiči z objektu několik tlakových láhví.

Město kvůli velkému dýmu vydalo upozornění, aby lidé nevětrali a nevycházeli z domu. Příčina požáru ani rozsah škody zatím nejsou známé.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám